Sajt Gastarbjter.rs (u daljem tekstu vebsajt ili sajt) ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

Molimo Vas da pročitate ovu izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podatcima. Ova izjava se može menjati, pa preporučujemo je da je povremeno proverite.

Pristupanjem sajta, potvrđujete da ste saglasni da se vaši podatci koriste na način koji je opisan u ovoj Politici.

 

PRIKUPLJNJE INFORMACIJA – način i razlog

Putem vebsajta prikupljamo različite vrste podataka o Vama(korisnicima). 

Pravni odnov za korišćenje podataka o ličnosti je dat u Članu 6(1)(f) Opšte direktive EU o zaštiti podataka (GDPR)

 

Podatci o korišćenju

Prikupljamo podatke o korišćenju vebsajta.Ovi podatci uključuju IP adresu, tip i verziju pretraživača, stranice koje posećujete, vreme zadržavanja na stranicama, demografske podatke kao i ostale dijagnostičke posatke.

Ovi podatci se prikupljaju u svrhu analize korišćenja sajta, i praćenja kretanja korisnika unutar njega i koriste se  za unapređenje kvaliteta usluge koje pružamo.

KOLAČIĆI

Kolačiči (cookies) su fajlovi koji se šalju na vaš pretraživač sa vebsajta i skladište na vašem uređaju.

Kolačiće koristimo da registrujemo i zapamtimo korisnička podešavanja. Svaki korisnik može u potpunosti kontrolisati korišćenje kolačića na nivou pretraživača koji koriste. Oni se posle izvesnog vremena sami brišu, ali ih i Vi možete sami obrisati iz pretraživača u podešavanjima. Prihvatanjem kolačića, prihvatate i uslove njihovog korišćenja.

Ako ne prihvatite ili odbijete kolačiče, i dalje ćete moći da koristite veb sajt ali će Vam određene funkcionalnosti biti nedostupe.

KOLAĆIĆI KOJE KORISTIMO

Neophodni kolačići

Oni pomažu da vebsajt bude funkcionalan

Statistički kolačići

Pomažu da razumemo interakciju posetioca sa vebsajtom

Google analitika

Koristimo Googole analitiku.To je veb servis za analizu koji se koristi za praćenje i obaveštenje o posatama na sajtu. Google može da koristi prikupljene podatke da bi sadržinski prilagodio i personalizovao reklame za oglašavanje, u skladu sa Googlovom politikom korišćenja podataka.

Takođe, sajt može prikupiti vaše lične podatke korišćenjem kontakt forme koje ste samoinicijativno popunili. Ovi podatci sadrže Vaš email i Ime, i koriste se isključivo u svrhu komunikacije lično sa Vama. Ne ustupaju se trećim licima.

Čuvanje i obrada podataka

Sajt je u Republici Srbiji. 

Ukoliko se nalazite vam teritorije Republike Srbije, i odlučite se da nam pružite određene podatke,molim Vas da imate u vidu da sve podatke uključujući i Vaše lične obrađujemo u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštit podataka ličnosti Republike Srbije.

Mi ćemo preduzeti sve razumne potrebne korake da obezbedimo da Vaši podatci budu tretirani na način na koji ste vi pristali.

Korišćenjem linkova dobrovoljno pristupate sajtovima trećih strana koji imaju svoje politike privatnosti. Sajt nije odgovoran za njihovu dalju upotrebu.    

Slanjem vaših podataka u kontakt formi na sajtu, podrazumeva se da prihvatate da se oni proslede dalje u cilju realizacije vaše potrebe.  

 

kako štitimo vaše podatke

Sajt korist SSL tehnologiju šifrovane zaštite, i sa tim u vezi sve podatke koji se prikupljaju sajtom su zaštićeni ovom zaštitom. 

Uprkos tome, ne postoji 100% bezbedan način prenosa i čuvanja podataka, i ne postoji zaštita koja ne može biti probijena.  U tom smislu, ne možemo da bezuslovno garantujemo bezbednost Vaših podataka.     

koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako sajtu pristupate kao posetilac, prikupljeni podatci o Vama se čuvaju onoliko koliko bude potrebno a najviše jednu godinu od Vaše poslednje posete sajtu. 

 

Veze-linkovi ka internet stranicama trećih lica

Sajt sadrži linkove ka internet stranicama trećih lica da bi pružio informacije koje bi mogle da budu od pomoći korisnicima sajta. 

Međutim, naš sajt ne može biti odgovoran za postupanje tih stranica, niti za njihovu politiku korišćenja. 

Molimo Vas da imate u vidu da se naša Politika privatnosti ne primenjuje na internet stranicama tih trećih lica, kojima možete pristupiti preko linka. 

Vaše kretanje i interakcija na bilo kojoj stranici tih trećih lica i korišćenjem usluga koje ona pružaju, podležete isključivo pravilima i politici tih trećih lica. 

Preporučujemo Vam da se upoznate sa Politikom privatnosti svakog internet sajta  kome pristupate.  

 

izmene Politike privatnosti

Vebsajt zadržava pravo da, u slučaju potrebe izmeni Politiku privatnosti. 

Sve izmene Politike privatnosti stupaju na snagu njenom objavom, tako da vas molimo da ovu Politiku privatnosti proveravate sa vremena na vreme.